Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2010 21:41 - Поредната изцепка на Студентски съвет на СУ "Св. Климент Охридски" опорочаване на изборите за Домови съвети
Автор: georghristov Категория: Политика   
Прочетен: 2254 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2010 22:37


Здравейте колеги,


пиша този постинг във връзка със следното.

Мнозина от Вас са чели: Правилникът на СУ,  Правилникът и наредбата за ползване на студентските общежития и столове - публикувани на : www.uni-campus.net , www.uni-sofia.bg  - та там се казва, че трябва да се назначат Домови съвети в общежитията в Студентски град.

След редица перипети и дискусии - Социалното битовата комисия към Студентски съвет реши да излезе с някакво половинчато решение да организира  нещо като избори - добре, че бях отишъл да им кажа, че много от студентите негодуват в липсата на прозрачност в избора за съветите и погрешното тълкуване на правилника /нещо, което съзнателно са направили/.

Отначало отговорът беше, че всичко е прозрачно и няма нужда да се свикват събрания по блокове /нямало време за подобна организация/ - информацията щяла да се предава от уста на уста, а СС щял да излъчи специална комисия, която да избере домовите съвети в съответните блокове. 

След това се появи интересен плакат - които призоваваше хората да си подадат CV-то ако искат да участват в Домовите съвети, без да се посочва самата процедура при окончателния избор /няма информация, че ще има избори, а само да се подават CV-тата/. Всичко това показваше, че решението ще се вземе в последния момент - явно на база на лични симпатии и връзки.

Не по-малко интересна е развръзката с цялата, малоумна и смея да твърдя измислена, процедура по избора на Домови съвети. Избори щяло да има - но никой никъде не е виждал кога и как ще се проведат - просто - събота и неделя - 27 и 28.03.2010/дните точно преди празниците, когато почти всички студенти  са напуснали студентски град/  - разни хора щели да минват ОТ СТАЯ НА СТАЯ, ЗАБЕЛЕЖЕТ, ДА СЪБИРАТ ВОТА.  Абе хора - излагате се :)

Когато искате да правите прозрачни избори - ще определите ясни и точни критерии и ще определите всички етапи в процеса на гласуването - до кога се подават CV-та, кога са изборите, кога се избира председател на блока и т.н. и т.н. Това така или иначе не се случи - нещо повече Анелия Александрова - председател на Комисията социално-битови въпроси и пряк координатор /поне от появилите се плакати/ си позволи най-грубо да излъже, че имало разлепен график - на информационните табла от колко до колко часа щяло да се гласува.

Разбира се това са измислици - подобни плакати и информация липсват - проверил съм лично там, където тя ми е обяснила, НЯМА ТАКОВА НЕЩО.
АНЕЛИЯ ПРОВЕРИ И ТИ.

П.С. Скъпи колеги, членове на Студентски съвет на СУ "Свети Кл. Охридски" - разберете Вие сте избрани в този колективен орган за да ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ.

Студентите са ви избрали за да работите в защита на техните права, да сте прозрачни и реално да генерирате свежи идеи, които да спомогнат за подобряване образованието им и качеството на живот. Разберете - ставате смешни с невъзможността да организирате свястно избори - олеквате в пространството.
Идеята не е само да се тупаме в гърдите, че сме възпитаници на СУ, а реално да генерираме социално-обществени процеси, които да спомагат за развитието на обществото :)






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georghristov
Категория: Политика
Прочетен: 51153
Постинги: 21
Коментари: 25
Гласове: 182
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930